Diabetes opskrifterMad

Karbonader med urter og grønt

Udgivet for første gang: 17.03.16 | Sidst redigeret: 18.04.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

Karbonader egner sig lige så godt kold som varm, og er også perfekt til madpakken. Perfekt, hvis du har rester af salat fra dagen før.

Ingredienser

600 g hakket kalv/svin
lidt friskrevet citronskal (økologisk)
smør til stegning
fuldkornshvedemel og panko-rasp
1 tsk røget salt
groft peber

Annonce

Vend kødet med citronskal. Form 4 flotte bøffer eller rul 8 små kugler og vend dem i fuldkornsmel og panko-rasp. Sæt en pande med lidt smør pp komfuret og varm op. Steg bøfferne på panden, 2-3 minutter på hver side. Forvarm ovnen til 160 grader. Kom bøfferne i et smurt ildfast fad og stil det i ovnen i ca. 10 minutter. Krydr med peber inden servering.

Urter og grønt

lidt olivenolie
1 løg – pil og hak
10 små kartofler med skræl – skær i skiver
3 gulerødder – skær i tern
4 dl æblemost
1 pose små frosne ærter
70 g rød eller grøn grønkål
2 spsk havtorn og havtorn-orange-drik
50 g koldt smør
1/2 bundt frisk dild – pluk
1/2 bundt frisk timian – pluk groft
1/2 økologisk citron, skal
salt og peber

Sæt en gryde eller en dyb pande med olivenolie på komfuret og varm op. Rist løg, kartofler og gulerødder af, tilsæt æblemost og kog det mørt, ca. 5 minutter. Tilsæt ærter, grønkål, havtorn og havtorn-orange-drik. Pisk koldt smør i for at jævne. Smag til med salt og peber og pynt med dild, timian og citronskal inden servering.

 

Opskriften er fra Christian Bitz’ og Claus Holms kogebog “Sund appetit – Saft, kraft og masser af grønt”, der er udkommet på Politikens Forlag. Bogen koster 270 kr. og kan købes her.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce