Mad

Havrekiks med nøddesmør, krydderier og kokos

Udgivet for første gang: 18.12.20 | Sidst redigeret: 14.01.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater i kiksene: 18,5 gram
Fibre: 3 gram

Annonce

Havrekiks er fantastisk som hygge til kaffen, som en hurtig morgenmad eller som et lille mellemmåltid på farten.

Disse havrekiks indeholder mange fibre og gode fedtsyrer fra nøddesmør. Spis dem gerne med lidt ost.

TIP: Hvis du vil reducere indholdet af sukker i opskriften, kan honningen erstattes med et andet sødemiddel, alt efter hvad du ønsker. Jeg lavede disse havrekiks med mandel- og hasselnøddesmør, men jordnøddesmør kan også bruges.

LÆS OGSÅ: Himmelsk god avocadokage

Ingredienser til havrekiks

9 kiks

2 dl havremel
2 dl havregryn
1 dl revet kokos
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
¼ tsk. salt

2 spsk. nøddesmør
2 spsk. almindeligt smør, tempereret
2 spsk. honning
3-4 spsk. havremælk (eller anden mælk efter ønske)

LÆS OGSÅ: Tomatpande med kikærter

Havrekiks med nøddesmør
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåde

1. Bland alle tørre ingredienser i en skål.

2. Ælt derefter nøddesmør, tempereret almindeligt smør og honning i.

3. Juster om nødvendigt konsistensen med lidt mælk.

4. Form 9 havrekiks med en ske, og sæt dem på en bageplade.

5. Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Se flere af Hanna Dales opskrifter på Happyfoodstories.com

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev