Grillede grøntsager med mandler og citrus
Udgivet for første gang: 05.10.15 | Sidst redigeret: 30.12.17Ingredienser
1 squash
1 aubergine
1 rød peberfrugt
1 fennikel
100 g østershatte
2 bdt forårsløg
1 stort fed hvidløg
100 g mandler
1 håndfuld finthakket, bredbladet persille
Koldpresset jomfruolivenolie
Saft og fintrevet skal af 1 citron
1 drys røget paprika
1 godt drys flagesalt
Fremgangsmåde
Rens squash, aubergine, peberfrugt og fennikel og skær dem i flade skiver, der er velegnede til at grille. Rens svampene. Skær bund og lidt top af forårsløgene, pil de yderste blade af og skær dem i stykker på 4 cm.
Kom alle grøntsagerne på en grillpande eller grillrist penslet med lidt olie, hvor de grilles, til de begynder at tage farve og bliver møre. Hak imens hvidløg, mandler og persille groft.
Når grøntsagerne er færdige, blandes de med de hakkede mandler og persille samt olie, citronsaft og -skal, paprika og salt efter smag.
Opskriften stammer fra Anne Hjernøes “Sunde grønne retter”, der er udkommet på Politikens Forlag. Bogen koster 300 kr og kan købes her
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.