Diabetes opskrifterMad

Saftige, sukkerfri kanelsnegle

Udgivet for første gang: 21.05.23
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater pr. snegl: 19 gram
Fibre pr. snegl: 2 gram

Jeg tror endnu ikke, at jeg har mødt et menneske, der ikke kan lide de lækre kanelsnegle – og det kan jeg godt forstå!

For mig er kanelsnegle næsten den bedste slags gærkage, og ofte laver jeg en lidt sundere udgave, så jeg kan unde mig selv en kanelsnegl, når jeg får lyst til noget sødt en hverdagsaften. Jeg anbefaler virkelig, at du prøver disse, da de smager dejligt og er saftige.

Annonce

Til 16 kanelsnegle skal du bruge:

80 gram sukrin gold (eller 40 gram sukrin+)
50 gram smør, blødt
2 dl letmælk
150 gram mager skyr/kesam
1 æg
25 gram gær (eller ½ pose tørgær)
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
150 gram havremel
300 gram hvedemel
1 æg til pensling

50 gram smør, blødt
80 gram sukrin gold
2 tsk. kanel

PRØV OGSÅ: Citron- og birkeskage uden tilsat sukker

Sådan gør du:

  1. Varm mælken op til ca. 38 grader. Pisk skyr/kesam, æg, salt, kardemomme, sukrin og gær i.
  2. Tilsæt begge slags mel (hold lidt hvedemel tilbage, så du selv kan regulere, hvor våd dejen bliver), og ælt dejen i 5-10 minutter.
  3. Tilsæt blødt smør i tern, og ælt videre i 5 minutter til. Brug resten af melet, hvis det er nødvendigt.
  4. Lad dejen hæve til cirka dobbelt størrelse et varmt sted (30-60 min).
  5. Rør blødt smør, sukrin og kanel sammen.
  6. Rul dejen ud i til en aflang, firkantet plade. Smør kanel- og sukrinremoncen ud på dejpladen, og rul den til en roulade.
  7. Skær rouladen i 16 stykker, og læg sneglene på en bageplade (helst med den yderste ende bøjet ind under sneglen). Lad efterhæve i 20-30 minutter.
  8. Mens du venter, forvarmes ovnen til 200 grader – og når sneglene er færdige med at hæve, pensles de med æg og bages i 10-12 min (hold øje med dem).
  9. Lad sneglene afkøle på en rist! Kan fint fryses, når de er helt afkølet.

PRØV OGSÅ: Verdens nemmeste chokoladekage

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce