Kyllingesalat med rødbede, sød kartoffel og fetaost
Udgivet for første gang: 08.01.23Kulhydrater pr. portion: 48 gram
Fibre pr. portion: 11 gram
Dette er en rigtig god salat med smukke farver! Salaten er rig på både A- og C-vitamin fra de søde kartofler, jern fra de sprøde rå rødbeder og sundt fedt fra mandlerne. En dejlig nem hverdagsret.
Til 3 portioner skal du bruge:
1 stor eller 2 små søde kartofler (ca. 600 g)
2 spsk. olie
Krydderier efter ønske, f.eks. hvidløg, chili, salt og peber
300 g pulled, færdigstegt kylling
1 pose salatblanding (baby leaf)
½ rødløg
1 avocado
½ agurk
150 g røde druer
1 stor eller 2 små rødbeder (ca. 250 g)
100 g fetaost
2 håndfulde mandler
Sådan gør du:
- Indstil ovnen til 180 grader varmluft. Skær den søde kartoffel i tern, hæld olie og krydderier over, og steg, indtil de er møre og sprøde (ca. 20 minutter).
- Rist mandlerne i en teflonpande ved middel varme i 5-10 min.
- Hæld salatblandingen i en skål. Skær avocado og rødbeder i tern, skær agurk og rødløg i fine skiver, og del druerne i to halvdele. Smuldr fetaosten, og hak mandlerne. Kom det hele i salatskålen sammen med de stegte tern af sød kartoffel.
- Bland det hele godt, og server salaten med en god dressing eller lidt aioli!
PRØV OGSÅ: Grøn lasagne
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.