Diabetes opskrifterMad

Gratinerede hvide bønner

Udgivet for første gang: 11.01.24
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: 35 gram

Gratinerede hvide bønner er en dejlig enkel middagsret i sig selv og er også velegnet som tilbehør til anden mad.

Retten kan serveres med en enkel grøn salat og lidt godt brød. Og hvis du vil, kan du drysse lidt ekstra parmesan eller mozzarella på inden servering.

Annonce

PRØV OGSÅ: Bønnerisotto med squash og kantareller

Ingredienser

2 portioner

1/2 løg
2 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg
1/2 rød chili
20 cherrytomater
1 tsk. honning
2 spsk. tomatpuré
200 g hakkede tomater
1 dl madfløde
salt + peber
1 dåse store hvide bønner (ca. 250 g)
50 g revet parmesan

PRØV OGSÅ: Tærte med søde kartofler og mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, hvidløg og chili, og steg det i olie i en tykbundet gryde. Tilsæt honning, cherrytomater og tomatpuré, og lad simre i et par minutter.
  2. Tilsæt de hakkede tomater og lad simre ved middel varme i 5 minutter.
  3. Hæld fløde i gryden, og blend til en glat konsistens med en stavblender. Smag til med salt og peber.
  4. Skyl bønnerne godt, og kom dem i et lille ildfast fad. Hæld tomatsaucen over, og vend bønnerne godt i den. Drys revet parmesan over.
  5. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

PRØV OGSÅ: Pasta med tun og aspargesbønner

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce