Diabetes opskrifterMad

Tærte med søde kartofler og mozzarella

Udgivet for første gang: 26.10.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion (6 portioner pr. tærte): 17 gram
Heraf fiber: 4 gram

Denne tærte er lavet med en bund af søde kartofler i skiver, hvorfor den er rig på fiber og fuld af grøntsager.

Til fyldet har jeg brugt stegt peberfrugt og løg, men man kan også bruge andre grøntsager alt efter ønske. Mozzarella kan sagtens erstattes med anden ost. Her er det godt med både feta, blåskimmelost og/eller revet fast ost.

Annonce

PRØV OGSÅ: Ovnbagt omelet med hytteost og asparges

Ingredienser

En rund tærteform på ca. 25 cm i diameter

2 store søde kartofler
2 spsk olivenolie
salt + peber

1 stort rødløg
1 rød peberfrugt
olie til stegning

8 æg
1/3 tsk. peber
3 spsk. cremefraiche eller syrnet fløde
1 kugle mozzarella (125 g)

PRØV OGSÅ: Smuldretærte med bær og røde frugter

Fremgangsmåde

  1. Skræl de søde kartofler, og skær dem i skiver på ca. 5 mm. Tilsæt olie og krydderier, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
  2. Skær peberfrugt og løg i mellemstore stykker, som steges i olie på en varm pande. Krydres efter ønske.
  3. Læg de forstegte skiver sød kartoffel i en tærteform.
  4. Pisk æg, peber og cremefraiche sammen.
  5. Læg de ristede grøntsager over tærtebunden af sød kartoffel, og hæld æggemassen over. Riv mozzarellaosten over.
  6. Bag tærten i ovnen ved 200 grader varmluft i 25-35 minutter. Tærten skal være gylden ovenpå og fast indeni.

PRØV OGSÅ: Tærte med ovnbagte grøntsager og feta

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce