Mad

Opskrift på spinatvafler – uden sukker og hvedemel

Udgivet for første gang: 16.04.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. vaffel: 21 gram
Heraf fibre: 3,7 gram

Har du lyst til en rigtig god morgenmad i weekenden eller en lidt mere spændende madpakke? Prøv spinatvafler!

Vafler behøver ikke nødvendigvis at være et dårligt valg med masser af hurtige kulhydrater. Disse grønne vafler med spinat indeholder en masse fibre og fungerer perfekt som underlag for det meste pålæg. Spinatvafler passer fortrinligt til en lækker weekendmorgenmad eller til at pifte madpakken op.

Annonce

PS! Opskriften er helt uden sukker og hvedemel.

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat med rødbede, sød kartoffel og fetaost

Ingredienser

1 vaffel

30 g havregryn
½ tsk. kardemomme
1 knivspids salt
1 æg
2 spsk. yoghurt naturel
2-3 spsk. mælk
en god håndfuld frisk spinat
smør til stegning

PRØV OGSÅ: Ærtehummus med karry

Fremgangsmåde

1. Mal havregryn til mel i en foodprocessor eller blender.

2. Tilsæt alle de andre ingredienser og kør, indtil du har en knaldgrøn og glat dej. Tilsæt lidt mælk eller havregryn efter behov.

3. Smør vaffeljernet med lidt smør, og steg vaflen, indtil den er gylden.

4. Serveres med pålæg, f.eks. ost.

PRØV OGSÅ: Vintersalat med kål og citrus

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce