Lev med diabetes

Stress og diabetes

Udgivet for første gang: 03.08.15 | Sidst redigeret: 29.09.16
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

Stress er blevet hverdagskost for de fleste, idet der i højere grad bliver stillet krav og forventninger til vores tilgængelighed gennem fx elektroniske medier som sms, Facebook, e-mail osv. samt de mange opgaver, som konkurrerer om din opmærksomhed.


Kort periode (her-og-nu stress)

I små doser kan stress være godt for dig – det er din krops naturlige måde at reagere på ved at frigive hormoner, som giver dig energi, der hjælper dig med at overvinde de udfordringer, der står foran dig. Det er blandt andet derfor, at nogle føler sig mere produktive, når en deadline nærmer sig eller føler sig uovervindelige i en sportskonkurrence.

Annonce

Længere periode (langvarig stress)

Men hvis din krops stressniveau er forhøjet over en for lang periode, kan det lede til problemer – især hvis du har diabetes. Og hvorfor det? Det skyldes, at din krops svar på stress blandt andet er at frigive sukker, fedt og hormoner i din blodstrøm, som skal øge din energi. Resultatet af det er, for personer med diabetes, stress, som kan føre til høje blodsukkerniveauer.

Så at have diabetes kan være stressende, og stress kan øge dine blodsukkerniveauer. Lidt af en ond cirkel? Ja, men du har muligheden for at overkomme stress, og gennem denne serie af indlæg vil vi give dig tips til hvordan.

Læs mere om stress og diabetes her:

Hvad er stress egentlig?

Råd til at overkomme stress

Sæt en grænse og undgå stress

 

 

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev