Lev med diabetes

Se små fremskridt som STORE

Udgivet for første gang: 29.05.17
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

SARA MOBÄCK

Annonce

Sara “Diabetic Woman” Mobäck har levet med type 1-diabetes i 14 år. I dag har hun en blog, hvor hun er åben om sin dagligdag med sygdommen. Sara ønsker, at hendes blog og Instagramkonto viser, at livet med diabetes ikke behøver at være så svært. Ingen drøm er for stor eller for lille, på trods af en kronisk sygdom. Intet er umuligt.

Se de små fremskridt som STORE

Alle har sikkert bemærket, at der er en del forvirring på de sociale medier. Skal man løbe en marathon? Dyrke ekstrem sport eller fitnesskonkurrencer? Spise hytteost, kylling eller slik? Ja, det er forvirrende. Men noget, som jeg synes er vigtigt, da jeg er blevet diagnosticeret med type 1-diabetes, var at se den lille fremgang i min træning som en stor forandring. For at kunne løbe 3 km med et godt blodsukker, var for mig er en stor ting. At gå en lang tur med min bedste ven i efterårets farver og vide, at jeg kan klare lavt blodsukker uden at skulle bekymre mig om, hvorvidt vi vil passere et sted, hvor jeg ville kunne få noget mad, var en stor ting. For en outsider, der ikke har diabetes, kan det lyde fjollet, men for mig er det meget værdiskabende. Både for mit helbred og for mit humør.

Med et fuldtidsjob, som skal passes enten morgen eller aften, betyder det, at jeg er nødt til at planlægge min træning og holde fingrene krydsede for, at mit blodsukker er stabilt igennem dagen, uanset hvad den byder på. Jeg gør dette lettest ved at spise regelmæssigt. Nogle gange går det godt, og andre gange ikke så godt. Det er noget, som jeg i dag har accepteret, selvom det har været en svær erkendelse.

Jeg skal huske, at hele min verden ikke bryder sammen, hvis jeg en dag pludseligt vil ændre min plan og evt. springe en træning over. For med et positivt sind vil der altid være en ny dag og dermed nye muligheder for at gøre det bedre i fremtiden.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce