Lev med diabetes

”For et rodehoved som mig, skal det bare være nemt”

Udgivet for første gang: 06.09.16 | Sidst redigeret: 12.09.16
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

Som type 1-diabetiker har du udfordringer nok i hverdagen, men du kan gøre det nemmere for dig selv ved at vælge hjælpemidler, der passer præcis til dig. For Julia Askolin har et nyt strimmelfrit blodsukkermåler for eksempel gjort det hele lidt lettere.


Selvom Julia Askolin, 41, kun har haft sin diabetes-diagnose i knap to år, har hun allerede prøvet en del forskellige blodsukkermåler. Hun arbejder som ekspedient i en køkkenudstyrsbutik, så der er ikke meget tid til at fumle rundt med strimler, prikkere og apparater, hver gang hun skal måle sit blodsukker. Og det er desværre ret ofte.

Annonce

”Jeg måler mig minimum fire gange om dagen – nogle gange helt op til otte. Min diabetes er ret irriterende. Jeg er en af dem, der får nogle voldsomme dyk indimellem, så hvis jeg føler mig lidt svimmel, må jeg ud og måle mig med det samme,” forklarer Julia, der også indrømmer, at hun er lidt af et rodehoved.

Læs også: Du ved, du er type 1-diabetiker, når …

Blodsukkermåler med alt i én

Men efter hun har fået fingrene i en Accu-Check Mobile går det lidt lettere og hun sparer en masse oprydning, fordi der ikke ligger teststrimler over det hele. Det nye apparat er nemlig strimmelfri og har alt samlet i et.

”Det fungerer virkelig godt. Jeg behøver ikke at fumle med løse teststrimler, der kan være ualmindeligt irriterende. Der sidder en rulle med 50 deri, så der er langt imellem, at den skal skiftes. Og så er klikkeren den allerbedste. Jeg har prøvet mange forskellige, men den her vinder over dem alle. Det gør altid ondt at prikke sig, men det er den, der giver mindst smerte, og så er den simpelthen så nem at skifte. Du kan prikke seks gange, og så tager det under et sekund at skifte den,” forklarer Julia.

Faktisk har hun ikke bare én Accu-Check Mobile, men to af slagsen.

”Jeg havde først købt den originale i sort, men så lancerede de en pink. Den er bare så flot! Så nu har jeg altså to, men det er også virkelig rart, for så kan jeg altid have den ene til at ligge i tasken.”

Læs også: En god, lille hjælper

Hurtigere og mere diskret

Med sit tidligere blodsukkerapparat har hun flere gange oplevet, at hun er kommet af sted uden strimler – og så har hun måttet hjem og hente dem i en fart. Og så går det lidt hurtigere at måle sig, når hun ikke skal fumle med alle de løse dele. Det gør det især lettere for hende, når hun er på arbejde.

”Jeg er ved at blive lært op til at stå alene i butikken, og det kan godt bekymre mig lidt, at jeg måske bliver nødt til at smutte ud i baglokalet og måle mig, mens der er kunder. Men det foregår også meget oppe i hovedet – det tror jeg det gør hos alle diabetikere – hvor jeg tænker, hvad nu hvis jeg pludselig bliver dårlig …“

Svært at holde blodsukkeret stabilt

Som type 1-diabetiker er det også vigtigt at spise sundt og ofte for at holde blodsukkeret stabilt. Og det er ikke altid helt nemt, når du som Julia arbejder i butik med få pauser.

”Det bliver ikke altid de bedste måltider desværre. Jeg spiser altid stående – hvor jeg lige hurtigt kan snuppe et stykke rugbrød,” forklarer hun.

Derfor har hun også gjort meget ud af at være åben og fortælle sine omgivelser om sin sygdom.

”Især på en arbejdsplads giver det meget større forståelse for, hvorfor du måske lige er nødt til at smutte ud bagved et øjeblik, så det er helt sikkert mit bedste råd til andre diabetikere: Vær åben! Og husk altid at have druesukker i tasken, men det ved det fleste jo godt,” fortæller Julia med et smil.

Tekst: Maria Præst

 

Klik her for at bestille din egen Accu-Chek Mobile i pink eller sort 

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce