Læsernes historier

Hvad covid-19 gjorde ved mit blodsukker

Udgivet for første gang: 08.05.22
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Maria Jørgensen
Skrevet af: Maria Jørgensen

Maria blev født i 1994. Hun udviklede type 1-diabetes i 2012 og bruger en daglig insulinpumpe. Maria er meget glad for sin hund, Nevada, som hun en dag vil træne for at blive en diabetisk hund.

Jeg har fået tre doser af vaccinen og har ikke rigtig været bekymret for at få covid-19. Jeg har været mere bange for potentielt at smitte andre end selv at få det.

Så kom dagen, hvor jeg fik en positiv kviktest, fordi jeg var blevet smittet. Jeg, der “aldrig” bliver syg, blev pludselig dårlig og fik hovedpine og ondt i halsen, blev slap og havde ringe appetit. Jeg var sengeliggende i dagevis, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst var så dårlig. Jeg fik også meget højt blodsukker og havde brug for meget mere insulin end normalt i de første par dage. Det er jo en kendt sag, at sygdom kan give forhøjet blodsukker. Men jeg var alligevel usikker på, hvad der var i vente, da jeg havde hørt om flere personer med diabetes, der ikke mærkede noget på blodsukkeret efter at være blevet smittet.

Annonce

Det er naturligvis meget individuelt, hvilket forløb sygdommen har, og i hvilket omfang den påvirker blodsukkeret. Jeg har “heldigvis” helt frisk træning i at håndtere et ustabilt blodsukker (se artiklen “Da blodsukkeret ikke ville ned”). Så min mentaltræning i at turde indstille store nok (= korrekte) doser insulin, selvom de er meget større end normalt, var på plads. Og jeg mærkede, at det var en stor fordel, fordi jeg så fik korrigeret mit blodsukker hurtigere, end jeg ville, hvis jeg ikke var øvet i dette.

LÆS OGSÅ: Jeg er vaccinered. Hvad nu?

En hjælpende hånd

Jeg har generelt et rigtig godt immunforsvar, og med alle de vaccinedoser forventede jeg ikke at blive særligt syg. Men det blev jeg. Jeg er meget taknemmelig for, at jeg har en mand i huset, der var der i hele sygdomsperioden og ordnede alt det, jeg havde brug for. Det gjorde, at jeg fik tid til både at slappe af og fokusere på mit blodsukker. Og det var afgørende for, at jeg kunne komme mig hurtigst muligt. I skrivende stund er jeg ikke helt frisk endnu, men heldigvis har mit blodsukker stabiliseret sig.  

LÆS OGSÅ: Hvordan er der blevet fulgt op på dig under pandemien?

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev