Læsernes historier

Et friere liv med insulinpumpen

Udgivet for første gang: 03.11.17 | Sidst redigeret: 20.11.17
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

Tekst: Andrea Bak
Foto: Privat

Annonce

Helene Valsgaard er 44 år og øjenlægeassistent. Hun bor i Ringkøbing og har et barn på 15 og et sæt tvillinger på 12 år. Hun har haft en Accu-Chek Insight insulinpumpe i to år.

“Det er et friere liv med insulinpumpen”

“Jeg blev diagnosticeret i 2012 efter en lang periode, hvor jeg havde haft det dårligt,” fortæller Helene Valsgaard.

“Jeg tabte 17 kilo på et år, og jeg var meget træt, og jeg skulle tisse hele tiden, så jeg tænkte, at jeg hellere måtte blive tjekket,” fortæller hun.

I begyndelsen troede hendes læge, at Helene Valsgaard havde type 2 diabetes, og hun fik Metformin og andre typer medicin, der dog ikke virkede særlig godt.

“Der gik et halvt år, hvor jeg var hos lægen igen og igen, og til sidst bad jeg om at blive henvist til diabetesambulatoriet i Herning, så jeg kunne blive tjekket grundigt,” siger hun.

En spand koldt vand i hovedet

På ambulatoriet konstaterede lægerne hurtigt, at Helene Valsgaard havde type 1 diabetes.

“Det var lidt af en kold spand vand i hovedet, men det var også rart endelig at få svar på, hvad der var galt, og ikke mindst at få den rette behandling,” siger hun.

Helene Valsgaard fik en insulinpen, og der kom hurtigt styr på hendes diabetes. Desværre oplevede hun nogle problemer i forhold til sine omgivelser, når hun skulle tage sin insulin.

“Det var en stor omvæltning pludselig at skulle til at tælle kulhydrater og at tage insulin. Selv havde jeg ikke noget problem med det, men andre havde svært ved at se det. Det begyndte at fylde i hverdagen, at jeg var nødt til at trække mig fra sociale sammenhænge for at tage insulin, og jeg gik i gang med at undersøge, hvilke alternativer der var til insulinpennen,” husker hun.

Glad for insulinpumpen

Helene blev bevilget en Accu-Chek Insight insulinpumpe, der består af to dele: insulinpumpen, der er usynlig under tøjet, og en fjernkontrol, der er forbundet til pumpen via Bluetooth, og som til forveksling ligner en smartphone. Og hun er – to år senere – stadig meget glad for sit valg.

“Det er et mere frit liv med diabetes nu. Jeg har altid været glad for at dyrke motion, og det er blevet nemmere for mig at få motion ind i hverdagen, og så er det ikke mindst en stor frihed, at jeg ikke skal have andet frem end fjernbetjeningen, der ligner en mobiltelefon, når jeg skal have insulin,” siger hun.

“Der gik knap tre dage, før jeg var helt fortrolig med pumpen, men jeg fik hurtigt styr på det, og siden da har der ikke været nogen problemer overhovedet,” siger Helene Valsgaard.

“Det er klart, at det er en stor omvæltning at få diabetes, men det har altid kørt godt med maden og blodsukkermålingen herhjemme. Det er mere, hvis jeg er i byen og ikke helt ved, hvad der er i maden, så er jeg meget obs. Men jeg har bestemt, at det er mig, der bestemmer over min diabetes, og ikke min diabetes, der bestemmer over mig,” siger Helene Valsgaard.

Ønsker du at vide mere om Accu-Chek Insight-insulinpumpen, kan du klikke her

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev