Ny med diabetes

Få mest muligt ud af dit blodsukkerapparat

Udgivet for første gang: 27.04.15 10:48
Aria Hadad
Skrevet af: Aria Hadad


Det er en god ide at gennemgå vejledningen til dit blodsukkerapparat en gang imellem. Du finder måske nogle funktioner, som du ikke vidste var der, eller måske endda, at din teknik kunne bruge lidt finjustering.

Accu-Chek Solo

Mål ordenligt

Når du nu allerede foretager blodsukkermålinger, så vil du vel også gerne være helt sikker på, at dine resultater er nøjagtige? Der er et par ting, du kan gøre for at hjælpe med at sikre pålidelige og gnidningsløse blodsukkermålinger.

 • Hold dit apparat rent. De fleste blodsukkerapparater er nemme at holde rene, men du bør altid kigge i brugsanvisningen for ordentlige rengøringstips og procedurer.
 • Brug aldrig udløbne teststrimler.
 • Udsæt ikke teststrimler for ekstrem varme eller kulde.
 • Udskift jævnligt batterierne i apparatet.

Gem/log dine resultater korrekt

Alle data, du indsamler, er til din fordel. Du kan holde en skriftlig dagbog, spore oplysninger i dit blodsukkerapparat (hvis denne funktion er tilgængelig) eller vedligeholde data på din computer eller i et web-baseret system. Det letteste vil for de fleste nok være at bruge et elektronisk system, da man her også reducerer risikoen for menneskelige fejl.

Elektroniske data kan også være en god ressource for din læge eller dit diabetesteam. Du kan dele dine resultater regelmæssigt via fx e-mail, så din læge ved, hvor godt din egenkontrol går.

Fasthold det rette perspektiv

Husk, at det kun gør ondt i en brøkdel af et sekund. Lad ikke smerten af et prik i fingeren holde dig fra at teste så ofte, som der er behov for. Gør det, gem det, og lær så meget, du kan, fra hver test. Hvert fingerprik i dag vil kunne betale sig i morgen.

Hvis du er medlem af Accu-Chek klubben, har du mulighed for at download vores uddannelsesfoldere her, hvor du kan finde information om bl.a. diabeteskomplikationer, fodpleje, blodsukkermåling og meget mere.

Bestil Accu-Chek Guide

1 Comment

 1. Avatar
  Ole Sahl
  19. November 2015 at 8:29

  Få mest ud af…..

  Det er FORKERT at tage blodprøven i PEGEFINGEREN, der sammen med tommelfingeren er de vigtigste fingre på en hånd.

  MVH
  Ole Sahl