Diabetes opskrifterMad

Bønne-gnocchi – superhurtigt og næringsrigt

Udgivet for første gang: 07.06.24
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrat: 35 g, heraf 19 g fiber

Denne ret består ikke af traditionelle gnocchi men af bønner – som er lidt bedre for blodsukkeret og indeholder masser af fibre og andre gode næringsstoffer.

Gnocchi er en skøn italiensk ret baseret på kartofler og mel, som for nogle mennesker måske ikke er det bedste måltid i forhold til blodsukkeret. I denne ret har jeg erstattet gnocchi med bønner, og det fungerer rigtigt fint. Det giver mere protein og fiber, og så er det en ret, der mætter godt. Denne ret indeholder faktisk hele 19 gram fiber, hvilket er en stor del af det daglige anbefalede indtag.

Annonce

PRØV OGSÅ: Karrykikærter, grøntsager og halloumi

Ingredienser

1 portion

½ squash
100 g cherrytomater
1 dåse drænede store hvide bønner (230 g)
1 håndfuld frisk spinat
1 spsk. olivenolie
salt og peber
1 spsk. creme fraiche
1 spsk. revet parmesan
1 tsk. revet citronskal (økologisk)

Fremgangsmåde

1. Skær squashen i tynde skiver, og steg dem gyldne i lidt olie. Tilsæt hele cherrytomater, og steg videre, indtil tomaterne bliver let brune.

2. Skyl bønnerne godt, og kom dem på panden sammen med grøntsagerne. Lad bønnerne få let farve, og vend derefter spinaten i grøntsagerne, indtil den falder sammen.

3. Rør creme fraiche i, og smag til med salt og peber.

4. Pynt med revet parmesan og citron.

PRØV OGSÅ: Grillspyd med svinekød og cremet peberfrugt

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev