Diabetes opskrifterMad

Ovnbagte tomater med tun

Udgivet for første gang: 07.03.24
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: 27 gram (6 portioner pr. tærte)

Ovnbagte tomater med tun og grøntsager er et supernemt, hurtigt måltid, der kan kombineres med mange forskellige retter.

De ovnbagte tomater smager både godt som pastasauce eller sammen med fuldkornsris, quinoa, et godt stykke brød, salat eller andet tilbehør efter ønske. Jeg spiste det sammen med lidt fuldkornsris, avocado og rucolasalat.

Annonce

Ovnretten er beregnet til én person, men kan sagtens laves i større portioner, hvis du vil lave mad til flere.

PRØV OGSÅ: Gratinerede hvide bønner

Ingredienser

En portion

1 gulerod
½ alm. løg
150 g cherrytomater
½ aubergine
1 fed hvidløg
½ chili
1 spsk. olivenolie
1 tsk. Herbes de Provence
salt + peber

½ dåse hakkede tomater
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. honning
en dåse tun i vand (drænet)

PRØV OGSÅ: Paneret torsk med squash og kikærtesalat

Fremgangsmåde

1. Hak løg, hvidløg og chili, og skær gulerod og aubergine i små stykker. Læg grøntsagerne i et lille ovnfast fad og spred olie og krydderier hen over. Bages i ovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter.

2. Tag fadet ud af ovnen og tilsæt tomatpure, hakkede tomater og lidt honning. Vend grøntsagerne med tomaterne og bag videre i ca.15 minutter, til grøntsagerne er helt møre og tomaterne er blevet bagte.

3. Tag fadet ud af ovnen og vend tunen i de varme, ovnbagte tomater. Smag til med salt og peber, og server med det ønskede tilbehør.

PRØV OGSÅ: Karrykikærter, grøntsager og halloumi

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce