Diabetes opskrifterMad

Blåbærsyltetøj med chiafrø, vanilje og kardemomme

Udgivet for første gang: 09.08.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. glas: 19 gram

Dette er en opskrift på blåbærsyltetøj helt uden sødemiddel, som er velsmagende og fuld af næring og gavnligt for blodsukkeret.

Dette hjemmelavede blåbærsyltetøj er velegnet oven på brød, som topping på havregrød eller med yoghurt naturel. Du er velkommen til at erstatte blåbær med andre bær efter ønske.

Annonce

Kan sagtens holde sig i ca. 14 dage i køleskabet.

PRØV OGSÅ: Citron- og birkeskage uden tilsat sukker

Ingredienser

250 g frosne blåbær (jeg brugte økologiske)
1 ½ spsk. chiafrø
1 tsk. kardemomme
1/4 tsk. ren vanilje/vaniljekorn
1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

Kog bærrene i en lille gryde. Tilsæt krydderier og chiafrø, og kog yderligere i 2-3 minutter ved svag varme.

Hæld blåbærsyltetøjet i et rent glas med tætsiddende låg. Afkøles og opbevares derefter i køleskabet. 

PRØV OGSÅ: Opskrift på spinatvafler – uden sukker og hvedemel

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce