Diabetes opskrifterMad

Torskefad med karry og tomat

Udgivet for første gang: 30.05.24
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: 42 gram (2 portioner pr. ovnfast fad):
Heraf 9 g fiber

Torskefad med tomat og karry er et nemt aftensmåltid, der er meget næringsrigt.

Jeg har brugt sød kartoffel, tomat, løg og peberfrugt, men du kan sagtens bruge andre grøntsager, hvis du ønsker det.

Annonce

TIPS: Hvis du ønsker en ret med færre kulhydrater, kan du skifte den søde kartoffel ud med f.eks. blomkål eller broccoli.

PRØV OGSÅ: Squashlasagne med ricotta og feta

Ingredienser

2 portioner = et lille ovnfast fad

1 sød kartoffel (ca 300 g)
olivenolie
salt + peber

1 løg
200 g cherrytomat
1/2 rød peber
200 ml fuldfed kokosmælk
2 tsk karry
1/2 tsk paprika
2 fed hvidløg
1-2 dl kogende vand
300 g torskefilet (to fileter á 150 g)

Serveres med:

Ris (gerne fuldkorn)
Koriander

Fremgangsmåde

1. Skræl den søde kartoffel og skær den i små terninger på ca. 1×1 cm. Læg den søde kartoffel i et ovnfast fad, hæld lidt olie på, og drys salt og peber henover, og bag den ved 220 grader i ca. 10 minutter, indtil den søde kartoffel er næsten mør.

2. Skær løg og peberfrugt i tynde skiver. Læg løg, peberfrugt og hele cherrytomater i det ovnfaste fad sammen med den søde kartoffel.

3. Bland kokosmælk, finthakket hvidløg, kogende vand, karry og paprika i et decilitermål eller lignende. Hæld blandingen i det ovnfaste fad med grøntsager, og tryk torsken godt ned i fadet.

4. Bag videre i ovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter, indtil fisken er gennemstegt. Bagetiden afhænger af, om du anvender frisk eller frossen fisk. Jeg brugte frossen torskefilet, og den var klar efter ca. 20 minutter.

5. Serveres med tilbehør efter ønske.

PRØV OGSÅ: Ovnbagte tomater med tun

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce