Ikke kategoriseret

Spis flere bælgfrugter!

Udgivet for første gang: 20.06.24
Bidragydere
Skrevet af: Bidragydere

Dette er indhold oprettet af forfattere fra vores internationale netværk.

Det hjælper at regulere med insulin og motion, men for mange vil der også være enkelte fødevarer, der har en god effekt på blodsukkeret. Bælgfrugter som bønner, ærter og kikærte er blandt disse fødevarer.

De fleste, der har diabetes, har et mål om at opnå et godt blodsukker. For enkelte er det også vigtigt at have et blodsukker, der ikke svinger for meget. Bælgfrugter er ikke bare gunstige for blodsukkeret, men også for pengepungen og miljøet.

Annonce

Dertil er de meget sunde med et højt protein- og fiberindhold. Bælgfrugter er desuden lette at
tilberede. Nogle bælgfrugter kan købes færdigkogte på dåse.

PRØV OGSÅ: Karrykikærter, grøntsager og halloumi

Gavnligt for blodsukkeret

Bælgfrugter er specielt gavnlige ved type 2-diabetes. I bælgfrugter findes der noget, der hedder resistent stivelse, som ikke nedbrydes til glukose i tyndtarmen. Mad fra bælgfrugter giver dermed en lavere stigning i blodsukkeret end andre typer af stivelsesholdige fødevarer.

Kombinationen af protein, fiber og resistent stivelse bidrager til at holde dig mæt i længere tid, hvilket måske vil føre til, at du småspiser mindre i løbet af dagen – og det er jo godt for blodsukkeret!

«Et studie sammenlignede patienter med diabetes type 2, som gik over til en mere plantebaseret kost. Den gruppe som fik mange bælgfrugter i sin kost, havde lavere fastende insulin og -glukose og også en bedre fedtprofil i blodet end den anden gruppe.» – Diabetesforbundet.

Diabetes skal ikke betyde, at du er nødt til at indføre store ændringer i din livsstil og lave om på dine rutiner, men det at tilføje noget godt, sundt og billigt til din kost er kun positivt. Bælgfrugter er trendy. Du burde prøve dem! Hummus til morgenmad, kikærter i salaten eller chili con carne til aftensmad?

Hvad er din bedste opskrift med bælgfrugter?

Kilder: Belgvekster – fremtidens mat (19. oktober 2016) Diabetesforbundet

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev