Mad

Læskende sukkerfri iskaffe

Udgivet for første gang: 15.10.20 | Sidst redigeret: 14.01.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Kristi Herje Haga
Skrevet af: Kristi Herje Haga

Kristi har haft diabetes siden 2006. Hun er mor til to drenge - Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristus skriver ofte om
hvordan motion og diæt påvirker hendes håndtering af diabetes positivt.

Kalorier: 13 kcal pr. 100 ml

Jeg er meget glad for kaffe, men har ikke altid så meget lyst til det, især når det er varmt i vejret. Derfor har jeg prøvet mig frem til en god og sukkerfri iskaffe, som både er læskende og smagfuld.

Det er vigtigt at drikke meget vand, men det er også godt at hygge sig med noget andet i glasset. Jeg drak meget af denne sukkerfri iskaffe i sommer. Man kan købe en del sukkerfrie iskaffe i butikkerne. Men de indeholder desværre mælk, og jeg kan ikke tåle laktose. Jeg er dog alligevel stor fortaler for, at der kommer flere gode sukkerfrie alternativer på butikshylderne.

Annonce

Jeg bruger mandelmælk fra Alpro (den uden tilsat sukker, 13 kcal pr. 100 ml) men du kan selv vælge, hvilken mælk du vil bruge. Jeg synes mandelmælk er meget rig på smag, selv om den ikke indeholder mange kulhydrater eller kalorier. Den egner sig rigtig godt til iskaffe.

Dette skal du bruge

Kaffe
Sødemiddel
Mandelmælk
Isterningposer

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet blåbærsyltetøj med ingefær

Sådan gør du

1. Lav en stærk kaffe. Jeg laver det på maskine, men du kan også bruge pulverkaffe eller kaffe fra stempelkande. Brug gerne overskydende kaffe fra termokande. Jeg tilsætter lidt sødemiddel for sødmens skyld. Mængden afhænger af, hvor meget kaffe jeg skal fryse ned. Når kaffen er kølet af, hælder jeg den i isterningposer og fryser dem ned.

2. Når kaffen er blevet til isterninger blander jeg dem med mandelmælk. Jeg bruger tre isterninger til 2 deciliter mælk, men prøv dig frem i forhold til, hvor stærk du kan lide kaffen. Lad den stå et par minutter, så isterningerne smelter og blander sig med mælken.

3. Både store og små har fået smag for denne iskaffe. Børnene får en koffeinfri variant. Samtidig med, at den smager godt, er den også billig at lave. Jeg håber, du kan lide den!

PRØV OGSÅ: Himmelsk god avocadokage

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev