Læsernes historier

Diabeteslægens ord, jeg aldrig glemmer!

Udgivet for første gang: 07.03.24
Maria Jørgensen
Skrevet af: Maria Jørgensen

Maria blev født i 1994. Hun udviklede type 1-diabetes i 2012 og bruger en daglig insulinpumpe. Maria er meget glad for sin hund, Nevada, som hun en dag vil træne for at blive en diabetisk hund.

“Kan du ikke bare holde dig til lørdage?”, sagde min diabeteslæge. Han vidste ikke, hvor meget ret han havde!

Jeg var til min årlige kontrol hos diabeteslægen for nylig, og jeg synes altid, det er rart at tale med en anden om sygdommen for at få lidt nye perspektiver og information.

Annonce

Høje nætter 

Lægen og jeg talte om mine høje nætter, og hvad jeg skal gøre for at sænke blodsukkeret om natten. Problemet er, at jeg spiser søde sager om aftenen, og jeg har sagt i flere måneder nu, at jeg skal holde op med det. Jeg har ikke haft lyst til at øge basisdosen om natten, fordi jeg kender årsagen til problemet. Den mest effektive løsning er så enkel som at holde om med at spise de søde sager.

En reduktion af basaldosen vil efter min mening kun forlænge problemet. Alligevel synes jeg, at det er meget svært at droppe sukker. Men det skulle vise sig at være nemmere at håndtere efter min årlige kontrol.

LÆS OGSÅ: Fik type 1-diabetes: – Jeg skulle blive den sejeste af dem alle

Lørdagsslik

Den frelsende engel var en direkte og ærlig læge. Han gik lige til sagen, da han spurgte mig direkte, om jeg ikke bare kunne gøre som ham og begrænse mit sukkerindtag til lørdage?

Løsningen blev fremlagt på en så enkel måde. Og det er jo faktisk ikke mere kompliceret. Alligevel havde jeg brug for at høre det fra ham, på trods af at det føltes som om jeg var et barn, hvis forældre sagde, at slik kun må spises om lørdagen.

Bagefter sad jeg med en følelse af, at hvis jeg kunne gøre det som barn, bør jeg skamme mig, hvis jeg ikke kan gøre det nu.

Diabeteslægens ord gjorde en forskel

Der er nu gået lidt over en uge siden lægebesøget, og hans enkle tip har allerede gjort en stor forskel i min hverdag. Jeg sover meget bedre om natten, fordi jeg ikke er nødt til at stå op for at gå på toilettet. Jeg har mere energi og overskud om morgenen og er mere glad.

Jeg vidste ikke, at højt blodsukker havde en så negativ indvirkning på mit liv, før jeg fandt ud af hvad det stabile blodsukker kan give mig.

“Kan du så ikke bare holde dig til lørdage?” Det er ord, jeg ikke glemmer foreløbig.

LÆS OGSÅ: Er du pårørende til en person med diabetes? Disse råd kan redde liv!

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce