Læsernes historier

Vi kan det meste!

Udgivet for første gang: 02.08.23 | Sidst redigeret: 03.08.23
Marius Vassnes
Skrevet af: Marius Vassnes

Marius Vassnes
Født i 2004 og bor i Austevoll kommune uden for Bergen. Har et fysisk aktivt job. Fik type 1-diabetes som 18-årig i august 2022. Fik insulinpumpe i januar 2023. Brænder for at udbrede viden og fjerne fordomme om diabetes og har blandt andet skrevet flere relevante artikler på Wikipedia.

“Det kan jeg ikke, jeg har diabetes.” Har du nogensinde sagt det? Jeg har ikke. Det burde du heller ikke. For vi kan godt! Vi kan det meste, selvom vi har diabetes.

Lad det synke ind. Vi kan godt. Selvom vi har en sygdom, der giver os stress, ekstra arbejde og travlhed døgnet rundt resten af livet, kan vi det meste.

Annonce

Hvis vi får insulinføling, skal vi selvfølgelig gøre noget ved det. Men vi er ikke så begrænsede, som vi nogle gange tror.

Af og til må man stoppe lidt op, tjekke blodsukkeret, spise en skive brød eller tage noget insulin. Men bortset fra det er vi ikke så begrænsede, som vi nogle gange tror. Jeg har talt med mange andre med type 1-diabetes, som synes der er nemt at tro, at tingene er vanskelige eller endda umulige med diabetes. Ofte finder vi sammen ud af, at vores egne forestillinger er forkerte.

Intet er umuligt!

Hvis vi ser bort fra, at mennesker med diabetes ikke kan blive pilot, køre udrykning, tage dykkercertifikat eller køre persontransport, er der i grunden ganske lidt, vi ikke kan. Selvfølgelig bliver tingene sværere og kræver mere planlægning, men det er stadig muligt.

Der er ingen mennesker, der er bedre til at få tingene gjort med et svingende blodsukker end os! Intet er umuligt med diabetes. I hvert fald det allermeste. Vi udretter det, vi vil!

Sammen er vi stærke.

LÆS OGSÅ: Er du pårørende til en person med diabetes? Disse råd kan redde liv!

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev