Læsernes historier

Den røde baron

Udgivet for første gang: 06.10.21 | Sidst redigeret: 14.10.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Knut Lorentzen
Skrevet af: Knut Lorentzen

Jeg hedder Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor i Harestua med min kone. Vi har to voksne børn og to børnebørn. Jeg har type 2-diabetes og er optaget af, hvordan man lever bedst muligt med det. Jeg interesserer mig også for, hvordan man kan forebygge følgesygdomme til diabetes.

Eftersom mange får grå stær som følge af diabetes, er det rigtig dejligt at kunne fortælle, hvor vellykkede operationerne på begge mine øjne var. En af de ting, der nu er meget lettere for mig, er at flyve modelfly.

Annonce

Jeg sad ikke indenfor og stirrede ud i luften, selvom jeg havde nogle problemer med synet, fordi det gradvist havde udviklet sig til tredobbelt syn. Det er utroligt, hvordan synscentret i hjernen arbejder på sagen, så jeg har været i stand til eksempelvis at bruge en computer, læse, køre bil og fortsætte med min hobby, som er modelfly.

Flere med diabetes

I modelflyveklubben er alle velkomne, og mindst lige så meget af tiden går med hyggelig snak som med flyvning. Det bliver faktisk også til nogle gåture. Eftersom der er lidt terræn, buske og træer, er vi ofte nødt til at lande lidt langt inde på landingsbanen, og da den er forholdsvis lang, giver det god motion, når vi er der i mange timer. Vi er desuden flere, som har diabetes, både type 1 og 2. 

Det har især været, når jeg skulle lande, at det tredobbelte syn har været fremtrædende. Og her kommer “Den røde baron” ind i billedet. 

LÆS OGSÅ: Hvordan diabetes har påvirket mit syn

Tre sæt vinger

Manfred von Richthofen var tyskernes mest kendte pilot under første verdenskrig. Noget af årsagen til navnet var, at han fløj en rødmalet Fokker med tre sæt vinger over hinanden. Mens jeg havde tredobbelt syn, tænkte jeg, at det var Den røde baron, der kom flyvende imod mig, hver gang flyet kom. For det var jo netop det, jeg så; et fly med 3 sæt vinger oven på hinanden. Det har vi haft mange sjove episoder med. 

Men nu er det slut. Nu har jeg ikke længere tredobbelt syn og heller ingen rød baron i sigte. 

LÆS OGSÅ: Som diabetiker skal man passe godt på sine fødder

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce