Læsernes historier

Et brev fra lægen er nok

Udgivet for første gang: 25.12.22
Maria Jørgensen
Skrevet af: Maria Jørgensen

Maria blev født i 1994. Hun udviklede type 1-diabetes i 2012 og bruger en daglig insulinpumpe. Maria er meget glad for sin hund, Nevada, som hun en dag vil træne for at blive en diabetisk hund.

Som så mange andre har min mand og jeg været ude at rejse i sommer. Grænserne er åbnet, og det føles fantastisk at kunne tage på de ferier, vi planlagde for to år siden. Årets sommerferie var en biltur i Europa og en kort tur til London med fly.


Når jeg flyver, medbringer jeg altid et brev fra lægen på engelsk, hvor der står, at jeg har diabetes, samt hvilken medicin og hvilket udstyr jeg bruger. Selvom jeg indtil nu ikke har haft brug for det i lufthavnene, synes jeg, at det er en tryghed at have det med mig, hvis der opstår spørgsmål.

Annonce

Stort arrangement

I London var hovedbegivenheden et større arrangement, vi havde glædet os til længe – et show om fysik og sorte huller. Det fandt sted i O2-arenaen i London, og der var over 13.000 tilskuere. Det var et stort arrangement med gode sikkerhedsrutiner, hvilket indebærer en del regler.

Ved sådanne arrangementer er det ikke tilladt at medbringe mad og drikke. Det skal man købe inde i arenaen. Fra tidligere erfaringer med norske koncertarenaer ved jeg, at der normalt er lange mad- og drikkekøer. På grund af min diabetes er det min største frygt ikke at have adgang til mad og drikke, når jeg har brug for det. Jeg er bange for at få insulinføling, når jeg ikke har mad på mig. Og bange for at blive akut tørstig, når der ikke er drikkevarer i umiddelbar nærhed.

LÆS OGSÅ: Er du pårørende til en person med diabetes? Disse råd kan redde liv!

Fremviste brevet 

Derfor var det vigtigt for mig at få mad og drikke med ind i koncertsalen, i tilfælde af at køerne var lange, og jeg skulle være så uheldig at få lavt eller højt blodsukker. Jeg viste derfor sikkerhedsvagterne brevet fra lægen, som jeg normalt har med i lufthavnen. Og heldigvis var de forstående og lukkede mig ind med det vand og den mad, jeg havde med. Det var ikke meget, men nok til at redde mig gennem en lang madkø.

Et brev fra lægen er derfor ikke kun nyttigt at have med i lufthavnen, men også til større arrangementer, hvor der er begrænset adgang til mad og drikke. 

Har du oplevet, at dokumentation fra lægen har hjulpet dig i lignende sammenhænge?

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce