Læsernes historier

Diabeteshund eller ej – min hund bidrager til et bedre blodsukker

Udgivet for første gang: 12.02.23
Maria Jørgensen
Skrevet af: Maria Jørgensen

Maria blev født i 1994. Hun udviklede type 1-diabetes i 2012 og bruger en daglig insulinpumpe. Maria er meget glad for sin hund, Nevada, som hun en dag vil træne for at blive en diabetisk hund.

Noget af det første, jeg skrev om på den norske side “Lev med diabetes”, var mit ønske om at uddanne min hund til at blive en diabeteshund. Det er en hund, som kan lugte lavt (og højt) blodsukker og advare sin ejer om det.

Det stod klart allerede tidligt i processen, at min hund, en dalmatiner med en stor personlighed, ikke var egnet til opgaven. Selvom hendes næse fungerer tiptop, egner hun sig ikke til den uddannelse, der kræves både af sundhedsmæssige og adfærdsmæssige årsager.

Annonce

Det var trist og et nederlag ikke at kunne bruge min hund til det, jeg havde tænkt mig. Men selvom hun ikke er blevet “uddannet”, hjælper hun mig på mange andre måder i hverdagen. Hun er et familiemedlem, der giver varme, tryghed, nærhed og masser af serotonin og endorfiner. Det skal siges, at hun nogle gange har den modsatte effekt, men hvilke hunde har ikke det?

Besøgshund

Drømmen om at bruge dyr til at forbedre menneskers sundhed er der stadig, og det er noget, jeg håber at kunne gøre mere fremover. Selvom en diabeteshund ikke er på dagsordenen i nærmeste fremtid, har jeg fundet andre måder at bruge mine dyr på. Min anden hund, en rottweiler-blanding, blev for nylig færdiguddannet som besøgshund. Hun egner sig perfekt til formålet, da hun elsker mennesker og kram. Og til gengæld får de, der har fornøjelsen af at møde hende, masser af kærlighed og opmærksomhed.

Det er så givende at se, hvordan menneskers helbred påvirkes positivt, når de er sammen med dyr. Det har vist sig, at hunde kan hjælpe med at reducere stress, og jeg mener faktisk, at de også kan have en god indvirkning på blodsukkeret. Derudover kræver de en hel del fysisk aktivitet og leg, så det er ikke kun diabeteshunde, der kan have en helbredsmæssig gavnlig effekt på mennesker med diabetes.

Har du et kæledyr, der har en god indvirkning på dit blodsukker?

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev