Der findes et væld af gode apps til din telefon, som kan lette hverdagen med diabetes betragteligt.
Her finder du et udvalg af dem.


kulhydrattællingKulhydrattælling

Gratis til iPhone og Android

Med Diabetesforeningens app til kulhydrattælling har du altid en insulinberegner og produktoversigt med i lommen. App’en er din digitale adgang til Diabetesfor- eningens billedkort til kulhydrattælling, der omfatter en lang række mad- og drikkevarer, fastfood, kage, slik m.m. For hvert af de 165 produkter kan du se kulhydratmængde og øvrig næringsværdi. Du kan sammensætte dit måltid ved at udvælge mad og drikke fra listerne og justere mængderne svarende til det, du spiser/drikker. App’en beregner det samlede indhold af kulhydrat i dit måltid og dit personlige insulinbehov via den indbyg- gede beregner. Ved hjælp af det indbyggede kamera kan du selv tilføje fl ere madvarer til produktoversigten.

Annonce

 

FooducateFooducate

Gratis til iPhone og Android

Ernæring er meget andet end kalorier, og med denne app kan du holde styr på, præcis hvad din mad indeholder af næringsstoffer. Scan stregko- den på det produkt,

 

Endomondo sportstrackerEndomondo Sportstracker

Gratis til iPhone og Android

En rigtig god app til dig, der gerne vil have overblik over din motion, hvad enten du går, cykler, løber eller noget helt fjerde. Du kan lave hold med dine venner, hvor I dyster mod hinanden og dermed få et konkurrenceelement ind i jeres motion, som vil virke motiverende for mange.

 

Dia+Dia+

Gratis til iPhone og Android

Dia+ er til dig med type 2 diabetes. Her kan du indtaste dine egne tal for blodsukker, kolesterol og blodtryk og sammenligne dem med Diabe- tesforeningens anbefalede talværdier. Du kan også få vist en graf over dine tal og se, hvor- dan de har udviklet sig og sammenligne dem med din personlige målsætning. Desuden har du mulighed for at angive, hvilke typer medicin du tager, og oprette en reminder, så du fx husker at tage din medicin. Både udviklingen i talværdierne og dagbogsop- lysningerne om dit medicinindtag, dit humør og eventuelle sygdomstegn er informationer, som er gode at have ved hånden, når du taler med din læge. Med Dia+ kan du endvidere generere en rapport med grafer over dine talværdier og sende den som en e-mail til dig selv, dine pårørende eller din læge.

 

Glucose buddyGlucose Buddy

Gratis til iPhone og Android

Hold regnskab med dit glukose, in- sulin, kulhydrater og motion i én og samme app og se din statistik på din profi l på nettet. App’en er meget populær og har over 12 millioner brugere i USA.

 

føtex indkøbshjælpIndkøbshjælp

Gratis til iPhone og Android

I Føtex kan du støtte Diabetes- foreningen, når du afl everer dine tomme fl asker, og Føtex har faktisk også to gode apps, der hjælper dig med de daglige indkøb. I app’en Madunivers har du gratis adgang til forskellige opskrifter fra Diabetesforeningen, og den snakker sammen med Indkøbshjælp-app’en, der hjælper dig med at holde styr på, hvad du skal købe til den enkelte opskrift.

 

MovesMoves

Gratis til iPhone og Android

Med Moves kan du lave din smartphone om til en skridttæller, der hjælper dig med at holde over- blikket over din daglige motion og påminder dig, når det er ved at være tid til en gåtur.

Tekst: Andrea Bak · Foto: iStock

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev