Lev med diabetes

Med mySugr fylder diabetes mindre i min hverdag

Udgivet for første gang: 17.12.18 | Sidst redigeret: 22.11.20
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

Stabilt blodsukker, overskud i hverdagen og et liv, der ikke bliver overskygget af diabetes. Det er nogle af fordelene ved at anvende appen mySugr for Thomas Steen Róðá-Pedersen.

Det er tid til at tjekke blodsukkeret for 39-årige Thomas Steen Róðá-Pedersen, der har type 1-diabetes. Straks blodsukkermåleren har et resultat, overfører den det automatisk til appen mySugr på hans smartphone.

Annonce

Appens lille maskot, diabetesmonsteret, fniser og viser, at dataene er registreret. Ved spisetid indtaster Thomas Steen Róðá-Pedersen data om sit måltid – bl.a. hvor mange kulhydrater han indtager. Igen klukker diabetesmonsteret.

“når jeg bruger mySugr for mig, når jeg bruger mySugr. Med appen sikrer jeg, at min diabetes er velreguleret. I hverdagen anbefaler mySugr mig, at jeg tager lidt mere insulin, hvis mit blodsukker er for højt. Og er det for lavt, spørger den mig, om det ikke er tid til at spise,” siger Thomas Steen Róðá-Pedersen, der er gift, er far til to og bor i Fensmark på Sydsjælland.

“Men mySugr giver mig også et stort overblik. Jeg kan gå tilbage og se, hvordan mit blodsukker har ligget i de sidste fjorten dage, den sidste måned eller mere,” uddyber han.

LÆS OGSÅ: Accu-Chek Guide – Helt enkelt

Overblik giver indsigt

Med overblikket får Thomas indsigt i, hvordan hans krop og blodsukker reagerer på situationer i hverdagen.

“Jeg kan se, hvordan det påvirker mit blodsukker, hvis jeg f.eks. har været stresset eller måske syg i en periode. Og hvordan specifikke måltider påvirker det,” siger han.

Står menuen i det lille hjem f.eks. på risengrød, kan han gå tilbage i tiden med mySugr og se, hvordan hans blodsukker reagerede sidste gang, han fik risengrød. Og så kan han f.eks. sørge for at tage mere insulin, hvis blodsukkeret blev for højt.

“mySugr indeholder også en bolusberegner, der meget præcist fortæller mig, hvor meget insulin jeg skal tage, baseret på hvor mange kulhydrater jeg spiser. Uden den ville min diabetes slet ikke være så velreguleret, som den er i dag,” siger Thomas Steen Róðá-Pedersen.

LÆS OGSÅ: mySugr – dette er den bedste app, jeg har kunnet finde

Giver overskud til at leve livet

Med en velreguleret diabetes og et stort overblik får han også en stor frihed, som kommer hele familien til gode.

“Jeg kan trygt sætte mig med mine børn en fredag aften og spise lidt slik. For jeg kan se, hvordan jeg vil reagere på det, hvordan jeg skal håndtere det, og hvordan mit blodsukker vil se ud, inden jeg går i seng. Den vished har jeg aldrig haft før – der var mit blodsukker mere ustyrligt,” siger Thomas Steen Róðá-Pedersen.

Med mySugr fylder diabetes mindre i min hverdag

Overblikket, trygheden og friheden giver tilsammen et langt større overskud i hverdagen. For når man ikke behøver bekymre sig om blodsukkeret, er der mere energi til at foretage sig andre og mere meningsfulde ting.

“Med mySugr fylder diabetes mindre i min hverdag. Jeg har et større overskud til at være der for min familie og til at passe mit arbejde – et større overskud til at leve det liv, jeg gerne vil leve,” siger Thomas Steen Róðá-Pedersen.

I videon kan du følge Thomas, som fortæller om sine oplevelser med mySugr. Thomas benytter appen til dagligt, og beskriver den som en stor hjælp i hverdagen.

Dette er mySugr

med mySugr fylder diabetes mindre i min hverdag

mySugr er en app, der giver overblik til diabetikere. Appen forbindes til en blodsukkermåler, som automatisk overfører målingerne til appen. Samtidig kan man logge sine måltider i appen og få et komplet overblik over sit blodsukker og indtag af kulhydrater samt sammenhængen mellem de to.

mySugr indeholder også en bolusberegner, personlige udfordringer og mulighed for nemt at udskrive rapporter og data om ens blodsukker. Læs mere om mySugr her

LÆS OGSÅ: Accu-Chek Solo mikropumpesystem tager patch-pumpen til det næste niveau

Udfordringer og mini-monster gør det sjovt

Diabetesmonsteret er mySugrs maskot

Diabetesmonsteret, som er mySugrs maskot, er med til at gøre det sjovt at anvende appen.

“Det fniser og griner, når man fodrer det med blodsukkermålinger og data om, hvad man spiser, og det er med til at gøre det sjovt at bruge appen. Det gør det hele lidt mindre alvorligt og sterilt, og det er rart,” siger Thomas Steen Róðá-Pedersen.

En anden funktion, der motiverer til at anvende mySugr, er muligheden for at optjene små mærker eller ‘badges’, hvis man lever op til særlige udfordringer.

“Det kan f.eks. være, at man skal registrere data et vist antal gange på en dag, og så får man en badge for det. Jeg synes, det er sjovt, og det gør det til en sport at holde styr på og måle sit blodsukker,” siger Thomas Steen Róðá-Pedersen.

Læs mer om våre produkter på Accu-Chek.dk.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce