
God versus mindre god følingsmad
Lavt blodsukker og insulinføling er noget, vi diabetikere oplever dagligt. Så skal vi hurtigt have noget mad. Men hvad skal vi vælge? Mad, vi godt kan lide, eller mad, vi er mindre glade for? Jeg står ofte i et dilemma, når jeg skal beslutte, hvad jeg skal spise, når mit

Havrescones med rosin og abrikos
Kulhydrater per scone: 40 g. Heraf fibre: 8 g Disse scones kan laves i store portioner til fryseren og tages ud og spises som en lækker og nærende morgenmad eller frokost. Passer til al slags pålæg. Min favorit er hvid ost med et kogt æg ved siden af. Eftersom de

Røræg med svampe og tomat
Kulhydrater per portion: 10 gramFibre: 6 gram Røræg er lækkert til frokost, og hvis den steges med forskellige grøntsager og serveres med en frisk salat, har du et flot og nærende måltid. Til denne røræg kan du bruge de grøntsager, du har og kan lide. Peberfrugt og squash passer eksempelvis

Er alle jubilæer værd at fejre? 25 år med diabetes. Del 4.
Det er på en måde en del af vores kultur at fejre jubilæer. Vi kan lide at fejre store og små begivenheder i livet, særligt de hyggelige begivenheder. Men hvad med mange år med en kronisk sygdom? Er det værd at fejre? I så fald – hvordan bør man fejre

Autopilot
Jeg har tænkt, at jeg går på autopilot. Når det drejer sig om min diabetes, gør jeg alting til rutiner og vaner. Det var først, da jeg bestemte mig for virkelig at lægge mærke til, hvor meget jeg bruger hovedet i løbet af en dag, at jeg forstod, hvor meget