Lev med diabetesNy med diabetes

Når dit barn får diabetes

Udgivet for første gang: 03.09.15 | Sidst redigeret: 25.03.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

For de fleste forældre kommer det som et chok, når deres børn får stillet diagnosen type 1-diabetes. Tanken om, at ens barn har fået en kronisk sygdom og dermed en fast følgesvend resten af livet, virker helt uoverskuelig for mange. Pludselig skal man til at forholde sig til helt nye ting som eksempelvis kulhydrattælling, blodsukkermåling og insulin.

Alt det nye kan virke temmelig kaotisk, men heldigvis får langt de fleste hurtigt vænnet sig til en ny hverdag som familie. Hos Diabetesforeningen er der masser af god hjælp at hente, så diabetes bliver en del af hverdagen uden at fylde det hele. I kan blandt andet få rådgivning, og I kan få sparring og danne netværk med andre familier med børn med diabetes.

Annonce

Netværk med andre familier

I hver region er der for eksempel en børnefamiliegruppe. Denne blandt andet arrangerer aktiviteter for familier med børn med diabetes i alderen 0-17 år. Det kan være bowling, jule- eller sommerfest, grillaftener og meget andet. Derudover samarbejder grupperne også med ambulatorier og sundhedscentre. Det er altid rart at have nogen at tale med. Som står i samme situation som én selv, og som kan støtte og give gode råd.

LÆS OGSÅ: Ingen børn skal dø af diabetes

iStock
iStock

Kurser

Diabetesforeningen har også en række forskellige kurser, som fx “Kan selv”-kurserne, der henvender sig til større børn. Her kan de øve sig i selv at tage ansvaret for deres diabetes ved at lære reguleringen af insulin og kost uden forældrenes indblanding. Og de lærer at tage ansvar for den bedst mulige balance mellem kost, motion og medicin.

LÆS OGSÅ: På tur med 120 diabetesbørn

Blog

Det kan være fristende at sætte sig til at læse en masse på nettet. Men som med alle andre sygdomme kan det skabe mere forvirring end afklaring. Men somme tider kan det være rart at følge lidt med hos andre, der har de samme udfordringer som én selv. Amerikanske Meri er mor til fire sønner, hvoraf tre har diabetes. Hun skriver åbent og ærligt om sit liv på sin blog Our Diabetic Life. Den går helt tilbage til 2009. Da familien bor i USA, er bloggen på engelsk, og det er ikke alt, der er som i Danmark, men både Meris tilgang til sygdommen og hendes fighterånd er meget inspirerende.

Ny med diabetes

Du kan desuden finde masser af gode tips her på sitet i kategorien Ny med diabetes 

LÆS OGSÅ: Har mit barn diabetes?

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev