Læsernes historier

Diabetesbarn: Det hjælper at være sammen med andre

Udgivet for første gang: 06.06.16 | Sidst redigeret: 11.09.20
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

Som familie med et diabetesbarn kan du nemt føle dig alene, så det hjælper at mødes med andre i samme situation. Det gør hverdagens udfordringer lettere at tackle, mener Henning Thygesen, der er far til syvårige Emma og formand for Børnefamiliegruppen Region Nordjylland.

Skrevet af Maria Præst

Annonce

”For os er det et sted, hvor vi kan mødes med andre familier, der har de samme problemstillinger i hverdagen. Som forældre taler vi samme sprog om den sygdom, vores børn har. Og vores datter møder en masse andre børn, der er lige som hende selv,” forklarer Henning Thygesen, der er formand for Børnefamiliegruppen Region Nordjylland.

Gruppen er sammensat af medlemmer af Diabetesforeningen, der har det til fælles, at de har et eller flere børn med type 1-diabetes. Henning Thygesen er selv far til Emma på syv år, der fik konstateret diabetes, da hun var fem år, og hele familien har stor glæde af gruppen.

Læs også: Det hjælper at tale om det

Børnene skiller sig ikke ud

”Med børnefamiliegruppen har børnene et sted, hvor de ikke er specielle. Til dagligt er de måske det eneste barn i klassen, der har diabetes, men her sidder de alle sammen med deres pumpe eller pen,” forklarer Henning Thygesen.

For ham handler det også om at udbrede kendskabet til diabetes, hvor mange stadig fejlagtigt tror, at hvis du lider af sukkersyge, er det fordi, du har spist for meget sukker.

diabetesbarn, Børnefamiliegruppen Region Nordjylland på tur til Fårup Sommerland
Børnefamiliegruppen Region Nordjylland på tur til Fårup Sommerland. Foto: Privat.

Skøn dag i Fårup Sommerland

Børnefamiliegruppen fungerer som netværk for de i alt 200 familier, der er medlemmer, og afholder forskellige fælles arrangementer.

Senest var de den 1. maj med til at åbne Fårup Sommerland, der, den sidste weekend inden forlystelsesparkens officielle åbning, inviterer udsatte børn til en gratis dag, hvor de tester de nye medarbejdere. Børnefamiliegruppen stillede med 100 diabetesbørn og deres familier.

”Det var en fantastisk dag, og børnene var ellevilde,” fortæller Henning Thygesen.

Der var også mulighed for at komme dagen før og overnatte på Fårup Sommerlands nye hotel, inden det gik løs næste dag. Om aftenen afholdte Børnefamiliegruppen en middag for de fremmødte diabetesfamilier på en restaurant i parken.

”Så kunne børnene bare få lov til at være børn, mens vi voksne fik knyttet nogle venskaber, så vi også kunne mødes bagefter. Det hjælper at være sammen med andre i samme situation. Det giver en følelse af, at du ikke er alene. Og det gør det lettere at klare udfordringerne i hverdagen,” fortæller han.

LÆS OGSÅ: Vi er de rigtige eksperter

Det vigtigste er fællesskabet

Når turen ikke går til Fårup Sommerland, holder Børnefamiliegruppen andre arrangementer, som kan være et fælles kagebord, hvor forældrene kan tale sammen på tværs af bordene, eller foredragsaftener med en psykolog eller en udstyrsfabrikant. Men de ydre rammer betyder i virkeligheden ikke så meget.

”Det vigtigste for os er fællesskabet – at mødes med andre i samme situation. Det handler lige så meget om de små udfordringer i hverdagen. Hvad spiser jeres barn? Hvad giver I med på madpakke? Hvad gør I, når barnet skal på lejrtur med skolen osv.,” fortæller Henning Thygesen.

Du kan læse mere om Børnefamiliegruppen Region Nordjylland på gruppens facebookside eller på diabetes.dk, hvor du også kan finde mere information om børnefamiliegrupperne i andre regioner.

 

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev