Lev med diabetes

Det er nemmere når min diabetes fyldere mindre

Udgivet for første gang: 19.12.18 | Sidst redigeret: 21.12.18
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

Den giver hurtigt et klart overblik, den er sjov og farverig at anvende, og så lægger den låg på bekymringerne i hverdagen. Det fortæller Helene Larsen om appen mySugr, som hun bruger til at holde styr på sit blodsukker.

Ro i hovedet kan være en mangelvare, når man har diabetes. For opmærksomheden om ens blodsukker er altid til stede. Sådan er det i hvert fald for Helene Larsen på 23 år, som blev diagnosticeret med type 1-diabetes for ti år siden. Tanken om, hvorvidt blodsukkeret er, som det skal være, og om hun passer ordentligt på sig selv og dermed undgår ubehagelige og alvorlige komplikationer, er en evig følgesvend bagest i bevidstheden. Men selvom den er der, behøver den ikke fylde mere end nødvendigt.

Annonce

“Med mySugr får jeg mere ro i hovedet. Med den er det nemt at se, om jeg ligger, hvor jeg skal – jeg kan altid åbne appen og få et overblik. Det er med til at give mig bedre kontrol over min diabetes, og det betyder rigtigt meget for mig,” siger Helene.

Lynhurtigt overblik

mySugr-appen er forbundet med hendes blodsukkermåler, så appen automatisk får data, når hun måler sit blodsukker. Samtidig indtaster Helene, hvor mange kulhydrater hun indtager, og bruger den indbyggede bolusberegner til at se, hvor meget insulin hun skal tage. Bolusberegneren tager højde for hendes basisinsulin, og resultatet indtaster hun direkte i sin Accu-Chek Insight-insulinpumpe.

“Appen er nem at bruge. Udover mængden af kulhydrater kan jeg tilføje information om, hvor jeg er, hvordan jeg har det, hvordan mit insulinniveau er og beskrive måltidet. Og så kan jeg over tid se, hvordan de ting spiller ind på mit blodsukker,” siger Helene.

Al data bliver præsenteret på en meget overskuelig facon.“Jeg får lynhurtigt et overblik. Oversigtsskærmen i appen samler alle de vigtigste data på ét sted og giver konkrete værdier på f.eks. mit anslåede langtidsblodsukker eller daglige afvigelser. Det gør det nemmere at forholde sig til og at arbejde med, hvis de er for høje,” forklarer Helene.

Overblik giver mod

Når den daglige bekymring i baghovedet er mindre, oplever Helene, at der er tid og energi til andre ting.

“Jeg har opdaget, at jeg har mere energi til at være social. Overblikket gør det nemmere for mig. Tidligere blev jeg hurtigere træt i hovedet blandt mange mennesker, men det er nemmere, når min diabetes fylder mindre i mine tanker,” siger Helene.

I det hele taget medfører overblikket og kontrollen fra mySugr, at hun kan flere ting. Tidligere har hun afholdt sig fuldstændigt fra at drikke alkohol af frygt for, hvordan det ville påvirke hendes blodsukker.

“Nu har jeg overskud til at drikke et glas vin med min kæreste nu og da. Det kan jeg sagtens uden at være bange. Når jeg har styr på mit blodsukker og mine værdier, får jeg mod til at gøre nogle ting, som jeg ikke turde tidligere,” siger Helene

Sjov at bruge

mySugr er ikke den første app, som Helene har brugt til at overvåge sit blodsukker. Men det er den sjoveste og mest brugervenlige.

“Jeg vil have så mange farver som muligt og noget at grine af i hverdagen, og det får jeg med mySugr. Den farvekoder automatisk mit blodsukker, og appen har også et diabetesmonster, som laver sjove lyde og giver feedback, når jeg bruger appen, og det gør, at jeg ikke føler mig så alene med min diabetes. Den er meget sjovere at anvende end de mere voksne og kedelige apps. Når man f.eks. har givet mySugr en vis mængde data om dagen, tæmmer man monsteret. Det er et sjovt element i appen, og det er også et rart skulderklap at få,” siger Helene.

Om Helene

Helene Larsen er 23 år og kommer fra Sorø, men bor i dag i Aalborg sammen med sin kæreste og deres hund. Helene er ved at tage en bachelor i offentlig administration. Da hun var 13 år, blev hun diagnosticeret med type 1-diabetes. Hun er pumpebruger og anvender Accu-Chek Insight.

mySugr

mySugr er en app, der giver overblik over blodsukkerværdier for diabetikere. Appen forbindes med blodsukkermåleren, som automatisk overfører målingerne til appen. mySugr indeholder også en bolusberegner; et diabetesmonster, som reagerer, når man bruger appen; personlige udfordringer og ‘badges’, som man vinder, når man gennemfører dem. Desuden kan den nemt samle rapporter og data om ens blodsukker – f.eks. i forbindelse med lægebesøg og kontroller. Læs mere om mySugr på her.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev