Minipizza på auberginebund
Udgivet for første gang: 19.09.24Kulhydrater pr. portion (6 minipizzaer): 14 gram
Fiber pr. portion (6 minipizzaer): 14 gram
Disse minipizzaer er den perfekte luksusfrokost, aftensnack eller en af retterne til tapasbordet. Og så er de både blodsukkervenlige og glutenfrie.
Minipizzaerne er supersmagfulde, og det kan godt lade sig gøre at stoppe, inden man har spist dem alle!
Minipizzaerne er både blodsukkervenlige og glutenfrie takket være auberginens rolle som pizzabund. Aubergine har nemlig et lavt indhold af nedbrydelige kulhydrater, samtidigt med at indholdet af kostfiber er højt.
PRØV OGSÅ: Laksebowl med bagt sød kartoffel, quinoa og avocado
Ingredienser
Til ca. 12 pizzaer/2 middagsportioner skal du bruge:
1 aubergine
4-5 spsk. pizzasauce (gerne italiensk)
Ca. 100 gram revet ost
Lidt blåskimmelost (kan undlades)
Et par skiver rødløg
3-4 soltørrede tomater skåret i stykker
3 skiver serrano- eller parmaskinke, strimlet
Lidt olie, salt og peber
Ruccola eller anden grøn salat til servering
Fremgangsmåde
1. Varm ovnen op til 210 grader.
2. Skær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver. Jeg fik 12 skiver.
3. Pensl skiverne med lidt olie, og kværn lidt salt og peber over. Bag i ca. 15-20 minutter, indtil skiverne har fået en gylden farve.
4. Pynt de stegte aubergineskiver med ca. 1 tsk. tomatsauce, en lille håndfuld revet ost, lidt blåskimmelost, rødløg og soltørrede tomater. Kom den strimlede skinke på toppen.
5. Bag pizzaerne videre, indtil osten er blevet gylden, og top med frisk ruccola, når de kommer ud af ovnen. Håber det smager!
PRØV OGSÅ: Ovnbagt omelet med broccoli
Kilde til beregning: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.