Hindbærdessert uden tilsat sukker
Kulhydrater pr. portion: 12 gramFibre pr. portion: 5 gram En enkel hverdagsdessert, som er dejlig at have i køleskabet, hvis lysten til noget sødt melder sig! Denne hindbær- og vaniljesag har samme konsistens som en panna cotta og smager som en frisk hindbærfromage. Ingredienser Til tre portionsglas 1 pose sukkerfrit
Sommerlig kartoffelsalat med asparges og radiser
Kulhydrater per portion: 34 gramFibre: 11 gram Denne sommerlige kartoffelsalat er super som et let måltid eller som tilbehør til fisk eller kød. Tips! Hvis den skal være helt vegetarisk, men lidt mere mættende, kan du smuldre lidt fetaost ovenpå. Ingredienser 2 portioner 1 hjertesalat300 g små kartofler120 g ærter250
Havrescones med rosin og abrikos
Kulhydrater per scone: 40 g. Heraf fibre: 8 g Disse scones kan laves i store portioner til fryseren og tages ud og spises som en lækker og nærende morgenmad eller frokost. Passer til al slags pålæg. Min favorit er hvid ost med et kogt æg ved siden af. Eftersom de
Røræg med svampe og tomat
Kulhydrater per portion: 10 gramFibre: 6 gram Røræg er lækkert til frokost, og hvis den steges med forskellige grøntsager og serveres med en frisk salat, har du et flot og nærende måltid. Til denne røræg kan du bruge de grøntsager, du har og kan lide. Peberfrugt og squash passer eksempelvis
Salat med bagt laks og sennepsdressing
Af Hanna Fjeldheim Dale Kulhydrater per portion: 17 gramFibre: 11 gram Denne salat er en lækker frokost eller sommermiddag og desuden fantastisk som rester, hvis du har laks til overs fra aftensmaden dagen før. Her har jeg lavet en dejlig dressing af tyk yoghurt naturel og sennep. Du kan selvfølgelig
Asiatisk salat med tofu og jordnøddesauce
Kulhydrater per portion: 65 gram Fibre: 15 gram Denne skål er propfyldt med god næring og er et rigtig godt alternativ som helt plantebaseret middag. Her kan du selvfølgelig bruge de grøntsager, du bedst kan lide. Jeg havde tilfældigvis en jordskok, så den brugte jeg, men den kan bare undlades
Frokostsalat med spejlæg og stegt ostetortilla
Frokost af resterne i køleskabet er ofte en god idé! Her har jeg brugt, hvad jeg fandt, og det blev til en farverig kombination med masser af dejlig smag og god næring. Derudover er det godt for både miljøet og pengepungen, når man kan undgå at smide rester væk. Kulhydrater
Salat med kikærter, stegte grøntsager, blåskimmelost og sennepsdressing
Denne salat er super til både frokost og middag og kan nemt laves helt plantebaseret ved at droppe osten. Den kan også laves i forskellige udgaver ved at erstatte blåskimmelosten med eksempelvis feta eller et spejlæg. Brug gerne andre grøntsager end svampe, gulerødder og tomat. Den kan også laves med
Suppe af knoldselleri med ristede kikærter og grønkålschips
Suppe med den rette topping er god middagsmad. Denne suppe er rustik og med en god tilfredsstillende smag. Den er fremstillet af kartofler og knoldselleri, der først er bagt i ovnen. Kikærter som topping bidrager med både protein og fibre, og sammen med grønkålen giver det en portion fyldt af
Hoisin-stegt ørred med ris kogt i kokosmælk
Kulhydrater per portion: 58 gramFibre pr. portion: 8 gram En dejlig asiatisk fiskeret propfyldt med farver, spændende smagsindtryk og god næringsværdi! Fed fisk som ørred indeholder vigtige omega-3-fedtsyrer samt vitamin D og proteiner. Vi rådes til at spise 200 g fed fisk om ugen, og med denne middag er man