Aktiv med diabetesLev med diabetesTema

Bolusberegneren giver mig frihed

Udgivet for første gang: 09.12.14 04:50
Aria Hadad
Skrevet af: Aria Hadad

20-årige Mette Bennekov fra Herning oplever, at hun har fået større frihed med sin Accu-Chek Aviva Expert bolusberegner.


“Den blodsukkermåler,Skærmbillede 2014-03-04 kl. 11.21.00 EDIT jeg havde før, regnede ikke lige så meget ud for mig, som denne her gør. Førhen var jeg altid fraværende i nogle minutter, før jeg kunne spise, fordi jeg skulle regne ud, hvor meget insulin, jeg skulle have. Det gør den nye beregner for mig, og det er en kæmpe fordel, hvis jeg fx sidder og spiser sammen med mine venner,” fortæller Mette Bennekov.

Bestil Accu-Chek Guide

“ Det har gjort en kæmpe forskel for mig at få min Expert.”

Hun har  haft diabetes i fem år og har en Accu-Chek Aviva Expert bolusberegneren. Lige nu holder hun et sabbatår, hvor hun arbejder i et supermarked. Til sommer begynder hun på kemistudiet på Aarhus Universitet. En måned efter, hun havde fået sin beregner, var Mette Bennekov  på en uges skiferie i Østrig.
“Jeg var simpelthen så glad for den, at jeg var meget bange for at tabe den, så den skulle gå i stykker,” siger hun. Hun var ikke lige så nervøs ved at tage sin beregner med på ferie i sommer, da hun og hendes kæreste var på en uges charterferie på Cypern. “Jeg har en lille køletaske med tre rum. Jeg har et lille fryseelement i det ene, insulinen i det andet og måleren i det tredje rum. Vi havde en fryser i den lejlighed, vi boede i, så det var slet ikke noget problem,” fortæller hun.

Kæmpe forskel

For de fleste betyder ferie også is og desserter, og Mette Bennekov er ingen undtagelse. “Jeg spiste det, jeg havde lyst til, og der var ingen problemer,” siger hun. “Den eneste udfordring var, at jeg ikke var lige så aktiv, som jeg plejer at være. Ens insulinbehov ændrer sig, når man bare flader ud en hel uge, så jeg målte en masse og tog noget ekstra hurtigvirkende insulin,” fortæller hun.

“Det har gjort en kæmpe forskel for mig at få min Expert. Lige siden jeg fik konstateret diabetes, har jeg forsøgt at få min langtidsprøve under 7, men jeg kunne ikke få den under 7,6, uanset hvad jeg gjorde. Men jeg havde kun haft min
Expert i tre måneder, da jeg kom under 7. Det er så dejligt!” siger hun glad.

Skærmbillede 2014-03-04 kl. 11.22.25 EDIT

Nyt liv med pumpe

Om en måned skal Mette Bennekov have sin første insulinpumpe. Hun havde ellers i mange år afvist det, når lægen på hospitalet foreslog hende at få en pumpe.“Jeg syntes, det fungerede godt med min pen, og jeg ville gerne være fri for, at man kunne se på mig, at jeg har diabetes.

Jeg var bange for, at pumpen ville være en konstant påmindelse,” siger hun. Men da det pludselig begyndte at gøre ondt, når hun skulle tage sin insulin, blev lægens forslag om en pumpe taget op til revision.
“Jeg skiftede nåle, og jeg prøvede at stikke mig forskellige steder, men det gjorde ondt alligevel, uanset om jeg stak mig i låret eller maven. Og så tænkte jeg, at det var bedre, at jeg kun skal stikke mig en gang hver fjerde dag fremfor otte gange om dagen,” siger hun.
“I starten syntes jeg, pumpen så ret stor ud, men jeg tror ikke, det er så galt. Det skal jeg nok finde ud af. Nu glæder jeg mig bare rigtig meget til at få den,” siger hun.

Tekst: Andrea Bak · Foto Mads Krabbe

Fortæl din historie

Har du lyst til at fortælle din historie, eller har du en god idé til noget, du synes, vi skal skrive om, så send os en mail på dk.diabetes@roche.com. Vi glæder os til at høre fra dig!

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Bestil Accu-Chek Guide

9 Comments

 1. Avatar
  Preben Bøhm
  20. October 2015 at 9:35 — Reply

  Hvor/hvordan får man en “bolusberegner” ?

  • Avatar
   Os Med Diabetes
   26. October 2015 at 10:26 — Reply

   Hej Preben
   Du får adgang til Accu-Chek Aviva Expert med bolusberegner på sygehuset, så hvis du er interesseret skal du tale med din diabetesbehandler.
   Mvh Eva, osmeddiabetes

 2. Avatar
  Bent Laursen
  20. October 2015 at 9:52 — Reply

  Fjordvej 41 st.tv.
  41 st.tv. Jeg har haft diabetes2 i 4år og får jævnligt kontroleret min diabetes hos min læge, jeg har for et år siden fået mit eget blodsukkerapperat Accu-check som jeg bruger ca. en gang om ugen, men for nylig satte det ud, jeg fik nye batterier sat i , så virker det igen bortset fra at der mangler display på datoen. Det jeg er løbet tør for er teststrimler, kan man få dem tilsendt gratis .Jeg fik mit apperat fra et firma i Snedsted der hedder Reamed, kan man bare få tilsendt uden vederlag.

 3. Avatar
  LH Larsen
  20. October 2015 at 12:02 — Reply

  @Bent Laursen: Du skal have en bevilling til hjælpemidler fra din kommune for at få dækket omkostninger til teststrimler. Din behandler/læger bør kunne hjælpe dig med hvordan du søger bevilling.

 4. Avatar
  Per
  20. October 2015 at 14:41 — Reply

  jeg har haft diabetes i 12 år og har sjældent et blodsukker under 10 tager i dag 2 slags insulin + piller kunne det være en mulighed med en insulinpumpe? og det kunne være dejligt hvis man kunne få en beregner(EXPERT) så der forhåbentlig kunne komme styr på blodsukkeret

  • Avatar
   Os Med Diabetes
   26. October 2015 at 10:29 — Reply

   Hej Per
   Det er diabetesbehandlerne, der beslutter om man er egnet til at få en insulinpumpe eller en Accu-Chek Aviva Expert. Vi synes helt sikkert, du skulle tale med din behandler, hvis du er interesseret.

 5. Avatar
  Allan Lykke
  21. October 2015 at 8:31 — Reply

  Hej Bent.
  Nej-du kan ikke få teststrimler gratis uden du har en bevilling fra din kommune. Henvend dig i borgerservice i din kommune, så hjælper de dig videre. Når du har fået din bevilling på teststrimler og evt. et blodsukkerapparat, kan du feks. henvende dig til Mediq og blive oprettet som kunde. Du kan så vælge et strimmelløst testapparat som er meget nemt at bruge idet du får en lille diskette med 50 prøver i som er nem at udskifte. Apparatet hedder “Accu-Chek mobile” . Firmaet finder du på linket her… https://mediqdanmark.dk/katalog/
  Håber mit råd vil hjælpe dig.
  Allan

 6. Avatar
  pia
  7. December 2016 at 19:21 — Reply

  Hvornår får jeres apparat accu check aviva expert en tromle så den bliver lige så handy som accu check mobile? Det kan virkelig hindre mig i at gå over til aviva expert at man skal fumle med strimler.
  Vh pia

 7. Avatar
  Oluf Johnsson MEd CPE, dipl. AE
  15. December 2016 at 17:15 — Reply

  Bolusberegner: Den er formentlig som Accu-Chek Comboen baseret på empiriske data (Store mængder), som Dr. Renner München for mange år siden omsatte i den såkaldte Renner-Schieber. Det var en skyder hvori man kunne se, hvordan man skulle beregne insulindoser og en hvorved man kunne tage højde insulinfølsomhedens døgnvariationer. Den var i mange år en del af undervisningen ved insulinkrævende diabetes på de 120 certificerede diabetesskoler i Tyskland.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *