KlummeLæsernes historier

Ændringer der er til at overskue

Udgivet for første gang: 08.01.18 12:55

Torben Hilligsøes langtidsblodsukker lå i farezonen for diabetes, da hans læge gav ham tre måneder til at få sine tal på rette spor. Han prøvede derfor et diætistforløb på Accucheks nye livsstilswebshop og fik dataoverblik og vejledning, der har bragt ham tilbage i normalområdet og givet ham en bedre livskvalitet. Her beretter Torben om forløbet.

Accu-Chek Solo

Ved et lægebesøg i august fik jeg beskeden: ”Dit langtidsblodsukker (HbA1c) ligger lige i gråzonen. Du får 3 måneder til at få værdien ned – ellers skal du i behandling”.

Det var lidt af en chokerende melding, eftersom jeg var gået til lægen på grund af smerter i ryggen. Her stod jeg og følte mig lidt alene med ansvaret for at nå i mål. Jeg syntes selv, at jeg levede forholdsvis sundt, og jeg var i gang med at træne til et marathon, så motion fik jeg også nok af. Men noget måtte jeg gøre, for jeg havde bestemt ikke lyst til at skulle i behandling for diabetes. Heldigvis fandt jeg ud af, at man hos Roche Diabetes Care kan få hjælp og vejledning til at styre sit blodsukker via en diætist. Det besluttede jeg mig straks for at prøve.

Konceptet går ud på at måle sit blodsukker på udvalgte dage og herefter gennemgå værdierne med en diætist i forhold til kost og motionsråd. Jeg er ikke begejstret for strenge slankekure, hvor man skal spise efter et skema. For mig har det derfor været en kæmpe hjælp at kunne sparre med diætisten og samtidig følge nøje med i mine blodsukkerværdier. Hos diætisten blev det bekræftet, at jeg i forvejen levede forholdsvist sundt, så jeg behøvede kun at foretage ganske få ændringer i min livsstil; ændringer, som var til at overskue.

Min kone er også glad for, at jeg har en diætist at sparre med, da det ofte kan være svært at skulle modtage ”gode kostråd” fra sin ægtefælle, skønt hun blot forsøger at hjælpe. Min kostomlægning har medført, at jeg efter tre måneder har tabt tre kilo, og at min HbA1c nu er tilbage i normalområdet.  På trods af kostomlægningen og de ændringer, den indebar, gennemførte jeg sågar i november New York Marathon, hvilket var en fantastisk oplevelse.

Jeg kan varmt anbefale andre i samme situation at besøge livsstilsshoppen.

Accu-Chek Solo

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *